Staňte se našimi fanoušky na:

Kapr v páře

Autor receptu: Amazonka (5 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Nízkokalorické
Bezlepkové
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ve hmoždíři si připravte bylinkovou sůl. Množství soli i výběr bylinek je hlavně na vás. České základní bylinky jsou zde taky moc dobré, ale já dávám rozmarýn, bazalku, tymián, petržel a tou solí to pěkně rozdrtim, takže pokud máte hrubou sůl, určitě jí použijte. Do mělkého hrnce nalijte červené víno - pokud máte doma čerstvé bylinky, přidejte celé kusy bylinek i přímo do vína. Skvělá je tam na provonění třeba větvička rozmarýnu. Položte napařovací vějíř a na něj porce kapra obalené v bylinkové soli a přiklopte. Když se začne víno vařit, vaříme ještě zhruba 5 minut z každé strany. Pozor ať se vám víno nevypaří dřív. ;) Na hotové porce dejte kousek másla. Příloha: americký brambor, chléb.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!