Staňte se našimi fanoušky na:

Jogurtový dezert - bio

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Plátky želatiny namočíme do studené vody a necháme asi 5 minut nabobtnat. Pak z nich vymačkáme vodu, dáme do kastrůlku aza stálého míchání zahříváme (NEVAŘÍME!), dokud se želatina nerozpustí (nebo plátky krátce zahřejeme v mikrovlnce). Rozpuštěnou želatinu vmícháme s borůvkami a hroznovým cukrem do jogurtu a promícháme. Hmotu nalijeme do čtyř misek nebo formiček vypláchnutých studenou vodou vršek poklademe špaldovými piškoty a necháme asi hodinu tuhnout. Pak misky zahřejeme a dezert opatrně vyklopíme na talířky, posypeme nastrouhanou čokoládou, borůvkami a můžeme přizdobit meduňkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!