Staňte se našimi fanoušky na:

Jogurtová a Rychlá bábovka

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

JOGURTOVÁ 3 vejce, hrnek krupicového cukru, sáček vanilkového cukru, 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 bílý jogurt, 1/3 hrnku oleje, 1 lžíce citronové šťávy, sáček malinového pudinku, tuk a mouka na formu; Poleva: 4 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce citronové šťávy, marcipánové kytičky na ozdobu Do mísy rozklepneme vejce, přidáme oba cukry, mouku s práškem, jogurt, olej a citronovou šťávu, vymícháme vláčné těsto a polovinu nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Do zbylého těsta vmícháme pudinkový prášek a nalijeme na světlé těsto. Pečeme asi 50 minut na 160°C. Necháme ji lehce zchladnout ve formě, pak vyklopíme a necháme vychladnout úplně. Z citronové šťávy a prosátého cukru vymícháme hladkou polevu a zchladlou bábovku svrchu přelijeme. Ozdobíme marcipánovými kytičkami a necháme zaschnout. RYCHLÁ 4 vejce, hrnek moučkového cukru, 1/4 hrnku mléka, 1 a 1/2 hrnku hladké mouky, 1/2 balíčku kypřícího prášku, 1/2 hrnku oleje, moučkový cukr na posypání, tuk a hrubá mouka na formu Vejce utřeme s cukrem do pěny, pak vmícháme mléko a mouku s práškem a nakonec přilijeme olej, zlehka promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme asi 45 minut na 180°C. Upečenou bábovku necháme ve formě krátce vychladnout, pak ji vyklopíme a nakonec, úplně vychladlou, pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!