Staňte se našimi fanoušky na:

Jihočeská povidla

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 50 ml vinného octa (bílého)
  • 1 kg cukru krystal
  • 1 kg hrušek
  • 1 kg jablek
  • 1 kg švestek

Pracovní postup:

Omyté ovoce vypeckujte a zbavte jádřinců, pokrájejte na malé kousky, dejte do hrnce, zalijte vinným octem a dobře promíchejte. Nechte přes noc uležet. Druhý den přiveďte směs k varu a za stálého míchání vařte 25 minut. Když povidla zhoustnou, přisepejte cukr a až se rozpustí, vařte ještě 5 minut. Hotová povidla rozlijte do skleniček, dobře je uzavřete a obraťte dnem vzhůru, nechte vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

josifek |30. dubna 2014
Vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!