Staňte se našimi fanoušky na:

Jeřabinový džem s hruškami

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • citronová šťáva z 1 citronu
  • 750 g hrušek
  • 1 l octu
  • 1 kg želírovacího cukru
  • 1 kg jeřabin

Pracovní postup:

  1. Omyté a odstopkované jeřabiny dejte na 24 hodin do mrazicího boxu. Zalijte octem a litrem vody, nechte 12 hodin "táhnout". Octovou vodu slijte, jeřabiny zalijte asi 2 l vody a 20 minut povařte. Rozvařené jeřabiny protřete sítem.
  2. Oloupané hrušky bez jádřince nakrájejte na malé kostičky, zalijte 100 ml vody, vařte asi 5 minut a pak propasírujte. 500 g jeřabinového pyré a hruškový protlak smíchejte s citronovou šťávou a cukrem. Vše uveďte do varu a vařte asi 4 minuty. Horké naplňte do 2 sklenic o obsahu 500 ml.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |20. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!