Staňte se našimi fanoušky na:

Jemný řepný smetanový krém s řeřichou

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Jemně pokrájenou cibuli a česnek zpěňte na olivovém oleji. Zalijte vroucím vývarem, přidejte smetanu, sůl, pepř a trochu citronové šťávy. Mírně zahustěte suchou máslovou jíškou, rozmixujte a zhruba 5 minut povařte.
  2. Do této základní "sametové" polévky přidejte červenou řepu, krátce povařte a ještě jednou rozmixujte. Podle potřeby zjemněte a zřeďte mlékem a smetanou.
  3. Dochuťte solí a pepřem a podávejte případně s plátky masa nebo uzeniny, ozdobené napěněným mlékem a zahradní řeřichou či jinou směsí čerstvých bylin.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!