Staňte se našimi fanoušky na:

Jemná houbová krémová polévka

Autor receptu: hana.molcarova (169 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Houby očistíme a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme a osmažíme do zlatova na rozpáleném oleji. Přidáme houby a za stálého míchání opékáme přibližně 5 minut. Polovinu hub dáme stranou do misky. Zbylé houby posypeme instantními vločkami a za stálého míchání krátce (asi 1 minutu) opékáme. Po minutě přilijeme mléko a celý vývar v nezakrytém hrnci vaříme při nízké teplotě.(Na plynovém i keramickém sporáku si nastavte polovinu stupňů, které máte uvedené např. na displeji). Houbový krém rozmixujeme ručním mixérem na jemno a ochutíme špetkou solí a pepřem dle vlastní chuti. Do polévky přidáme zbylé houby a špetku tymiánu a podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

šupina73|8. května 2013
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!