Staňte se našimi fanoušky na:

Jehněčí v rýži vařené v páře

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Večer předem namočíme sušený hrách. Oloupeme a nakrájíme brambory, omyjeme papriky a odstraníme semena, maso nakrájíme na stejné kousky, osolíme a opepříme. V hrnci rozpálíme olej a opečeme maso a jemně nakrájenou cibuli. Přidáme rajčatový protlak, červený pepř, hrách a brambory. Zalijeme vodou a necháme vařit.Během vaření občas kontrolujeme, zda není třeba přilít vodu. Když je maso hotové, vyjmeme ho z omáčky, do omáčky přidáme papriky a ½ l vody a přivedeme k varu. Mezitím propláchneme rýži pod tekoucí vodou a necháme okapat. Rýži dáme do pařáku a ten vložíme nad hrnec s omáčkou. Vaříme tak dlouho, dokud zrnka rýže nemají dvojnásobnou velikost a rýže je uvařená. Omáčku odstavíme z plamene a vyjmeme brambory a papriku, také hrách. Do omáčky vložíme rýži, zamícháme a dále vaříme, dokud rýže nenasákne omáčku. Rýži rozložíme na mísu a ozdobíme masem a podušenou zeleninou. Podáváme teplé.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!