Staňte se našimi fanoušky na:

Jehněčí s houbovým salátem

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: pro 4 osoby
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 20 min.
+ 30 minut

Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Jehněčí hřbet očistěte, ale neodstraňujte tuk. Ze všech stran osolte a opepřete, potřete olejem a nechte maso asi 15 minut odpočinout. Před opékáním musí mít pokojovou teplotu.
  2. Rozehřejte asi 2 lžíce oleje a hřbet na něm postupně ze všech stran opečte (asi 8 minut). Opečený hřbet vyndejte, pokryjte alobalem a nechte asi 15 minut na teplém místě odpočinout.
  3. Ve výpeku (co zbyl na pánvi) orestujte pokrájené houby, pak přidejte na měsíčky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Asi 2 minuty opékejte (cibule musí být křupavá), smíchejte se zelenými saláty.
  4. Nakonec hřbet nakrájejte ostrým nožem na jednotlivé kotletky a můžete podávat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!