Staňte se našimi fanoušky na:

Jednoduchý domácí světlý chléb

Autor receptu: E.Va. (20 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V míse nasucho promícháme: - 3 hrnky (250ml) hladké mouky - 1/2 pytlíku sušeného droždí - 1,5 lžičky soli - 1,5 lžičky drceného kmínu - případně podle chuti semínka, cibulku, bylinky... Nakonec přidáme 1,5 hrnku vody. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme v teple 8-12 hodin kynout. Vykynuté těsto přendáme na pomoučený vál a roztáhneme na cca 2-4 cm vysokou placku (čtverec). Necháme 15 minut odpočívat. Těsto přeložíme na třetiny zvrchu/zespodu a pak na třetiny zleva/zprava. Bochánek přikryjeme utěrkou a necháme dalších 60 minut odpočívat. Mezitím si rozpálíme troubu na 230 °C a dáme do ní nahřát pekáček s pokličkou (objem cca 2 l). Bochánek dáme do horkého pekáčku a pečeme 30 minut, pak odděláme pokličku a pečeme dalších 15 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!