Staňte se našimi fanoušky na:

Jaternice

Autor receptu: zuzi (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(4 hlasy)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso a plíce umyjeme, dáme do hrnce, přidáme celý pepř, nové koření, podle chuti osolíme a vaříme do měkka. Cibuli nakrájíme na tenké plátky a zvolna smažíme na sádle dozlatova. Rohlíky nakrájíme na kousky a zalijeme vývarem s masa. Uvařené maso pomeleme společně s játrou, usmaženou cibulí a česnekem. Dáme do mísy, přidáme vymačkané rohlíky, podle chuti mletý pepř, osolíme a dobře promícháme. Plníme do střívek a konce zašpejlujeme. Dáme do vřelého vývaru z masa a vaříme mírným varem 8 - 10 minut. Uvařené jitrnice by měly plavat na povrchu. Vyjmeme z polévky do studené vody, opláchneme, rozložíme na dřevěné prkénko a necháme vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

biglol |11. listopadu 2013
ňam Odpovědět
pajunc |11. listopadu 2013
mňam, děkuji za recept! Odpovědět
bak |7. listopadu 2013
máme rádi Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!