Staňte se našimi fanoušky na:

Jarní rizoto

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • podle potřeby olivový olej
  • podle chuti sůl
  • 1 l vývar
  • podle chuti pepř
  • spodní řízek nakrájený na kousky, 4 kusy kuřecí
  • podle potřeby worcestrová omáčka
  • dlouhozrnná bílá, 125 g rýže
  • 1 dl bílé víno
  • sýr Gran Moravia stroluhaný, asi 100 g
  • 1 ks cibule
  • rozetřené, 2 stroužky česnek
  • čerstvá nebo mražená zeleninová směs, podle chuti

Pracovní postup:

Čerstvou zeleninu (pórek, fazolky, hrášek, bílá paprika bez žeber a semen, mladé kukuřičky, rajčata spařená oloupaná bez semen) očistíme a pokrájíme. Vše mimo rajčat a hrášku dáme do hrnce a krátce podusíme. Pokud použijeme mraženou zeleninu dáváme všechnu najednou. Na předehřáté pánvi rozpálíme olej, přidáme kuřecí maso, osolíme, opepříme a zakápneme worcestrem. Před tím, než je maso hotové, přidáme česnek a 30 vteřin smažíme - NESMÍ ZHNĚDNOUT. Nakrájíme cibuli a v hrnci s olejem ji osmahneme dozlatova, přidáme rýži a pražíme ji s cibulí 1 minutu. Přidáme směs z pánve, dušenou zeleninu a bílé víno, které necháme odpařit. Za stálého míchání postupně přidáváme vývar, který necháváme vypařit dokud rýže nebude hotová. Do směsi v hrnci nakonec přidáme na kousky nakrájená rajčata a hrášek (zelenina musí ještě křupat), a posypeme strouhaným sýrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!