Staňte se našimi fanoušky na:

Jarní omáčka

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • vývar
  • muškátový oříšek (strouhaný)
  • pepř (mletý)
  • 60 g hladké mouky
  • 60 g másla
  • 60 g jarní cibulky (najemno nasekané i s natí)
  • 2 lžíce kopřiv (sekaných)
  • 2 lžíce šťovíku (sekaného)
  • 2 dl smetany (sladké na vaření)

Pracovní postup:

Jarní cibulku smícháme s kopřivami a šťovíkem a dáme na část rozpuštěného másla a lehce zpěníme. Zbytek másla rozpustíme v kastrolu, přisypeme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji vývarem, rozmícháme a povaříme. Do povařeného základu dáme zpěněnou cibuli a natě, okořeníme pepřem, muškátovým oříškem, osolíme, zjemníme smetanou a necháme přejít varem. Do omáčky můžeme přidat vařená vejce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!