Staňte se našimi fanoušky na:

Jarní lyonský salát

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Listy salátu omyjeme, osušíme a natrháme. 2) Ocet šleháme se solí, dokud se sůl nerozpustí. Přidáme dijonskou hořčici, nasekaný česnek a olej. 3) Slaninu a bagetu nakrájíme na kostičky a nasucho opečeme. 4) Připravíme si zastřené vejce (vodu vaříme s octem - a vejce vyklepneme do víru, který ve vodě uděláme vařečkou - vaříme asi 2 minuty, aby žloutek zůstal tekutý). 5) Na salátové listy nasypeme slaninu a krutony z bagety, položíme vejce a zalijeme zálivkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |7. března 2016
super Odpovědět
sonizna |29. července 2014
Je hrozně dobrý, jen pořád bojuju s tím zastřeným vejcem... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!