Staňte se našimi fanoušky na:

Jarní houbový nákyp

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • mladé kopřivy
  • 120 g strouhaného sýra eidam
  • 100 g špeku (slanina)
  • 250 ml smetany
  • 2 cibule
  • 1 vejce
  • 1 kg jarních hub (kačenky, smrž)

Pracovní postup:

Houby pokrájejte a poduste na cibulce, až se vypaří všechna voda. Housku nakrájíte na kostičky, které opečete na slanině. Pak je zalijete solenou smetanou s rozšlehaným vejcem, pepřem a muškátovým oříškem. Směs doplníte pokrájenými kopřivami a pažitkou, necháte chvíli stát. Pak vmícháte podušené houby. Směsí naplníte máslem vytřenou a strouhankou vysypanou formu. Povrch posypte sýrem a pečte v předehřáté troubě. Podávejte s bramborem nebo pečivem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Maty |4. června 2014
1*** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!