Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodový závin

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Listové těsto rozválet na plát. Strouhanku pomalu orestovat dozlatova na lžíci másla a nechat ji úplně vychladnout. Potom ke strouhance přidat krystalový cukr a 1 vejce. Vše dobře promíchat a rozprostřít na plát těsta (ne úplně do krajů). Na strouhankovou náplň naskládat mražené nebo čerstvé jahody nakrájené na poloviny (mražené jahody nechat napřed roztát.) Závin svinout a potřít trochou rozšlehaného vejce. Péct asi 30 minut na pečicím papíře nebo vymaštěném plechu v předem vyhřáté troubě. Hotové posypat moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rena.KI |17. července 2014
super Odpovědět
Rena.KI |17. července 2014
1*** Odpovědět
Hana S |5. července 2014
++++ Odpovědět
Alpenrose |12. června 2014
********** Odpovědět
Alma |25. dubna 2014
Taveňáku - to snad nemyslíte vážně. Asi nezbývá než Vám všem odpovědět stejnou blbostí. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!