Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodový /rybízový/ rosol

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jahody opláchneme, stopky odtrháme a necháme oschnout. Želatinu namočíme do šálku vlažné šťávy na 30 minut. Zbylou šťávu ohřejeme, do horké přidáme namočenou želatinu a mícháme, až se rozpustí. Vychladlý nálev po částech lijeme do formy vypláchnuté studenou vodou a prokládáme jahodami, necháme v chladu ztuhnout. Vychlazenou smetanu ušleháme a ochutíme vanilkovým cukrem. Ztuhlý rosol vyklopíme na mísu (před vyklopením formu krátce ponoříme do horké vody) a ozdobíme šlehačkou. Stejně připravíme rybízový nebo i malinový rosol.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!