Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodový koláč z drobenky

Autor receptu: Maru2 (57 receptů)

Moučník je nejlepší čerstvý, pak vločkový základ trochu ztuhne. Dá se připravit i s jiným ovocem, jako jsou třeba maliny nebo borůvky. Pokud použijete šťavnatější ovoce, jako třeba broskve nebo meruňky, promíchejte pokrájené ovoce se 2 lžičkami škrobu. Hrnek na odměřování má 250 ml.

Množství: Na 9 kousků
Obtížnost: Snadné
Příprava: 20 min.
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Troubu předehřejte na 175 °C. Čtvercovou formu s vysokým okrajem o rozměrech 20x20 cm vyložte pečicím papírem. V míse smíchejte mouku, vločky, mandlové lupínky a kypřicí prášek. Přidejte rozpuštěné máslo, třtinový cukr a sůl a míchejte, až vznikne drobenka.
  2. Vsypte 2/3 drobenky do pečicí formy a upěchujte do rovnoměrné vrstvy Poklaďte jahodamy a potřete jahodovým džemem. Nakonec posypte zbylou drobenkou.
  3. Vložte do trouby a pečte 55 minut až 1 hodinu dozlatova. Vyjměte a nechte 20 minut chladnout na mřížce.

Něco navíc:

Pokud se váš džem nedá snadno roztírat, dejte ho na 1 minutu rozehřát do mikrovlnky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!