Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodový džemík

Autor receptu: Klaruska89 (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jahody opláchneme, odstraníme stopky se zbytkem okvětí, vložíme do hrnce a pomalu, za stálého míchání vaříme. Když se odpaří část tekutiny, postupně přisypáváme cukr a přidáme konzervační přípravek a dále mícháme. Po přidání celého množství cukru vaříme ještě asi 5 minut. Pak horký džem plníme do sklenic, uzavřeme víčky a do druhého dne obrátíme dnem vzhůru.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alpenrose |22. července 2014
***** Odpovědět
jitulka |3. května 2013
dělám podobný, jen přidávám rebarboru Odpovědět
Lucie10 |27. dubna 2013
Vyzkouším Odpovědět
Lucie10 |27. dubna 2013
MŇAM Odpovědět
Uzzi1 |26. dubna 2013
máme rádi Odpovědět
Anna1960 |25. dubna 2013
už se těším na čerstvé jahůdky ze zahrádky Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!