Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodové vdolky 1

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Třetinu jahod rozmačkáme, přidáme dvě lžíce cukru a zbytek jahod a necháme 30 minut stát při pokojové teplotě. 2) Smícháme cukr, prášek kypřící, sůl a sodu. Přidáme máslo a mouku a vypracujeme těsto. 3) Smícháme vejce a 60 ml smetany a 60 ml podmáslí. Tuto směs vlijeme k těstu a zapracujeme. 4) Vyválíme na tloušťku 2 cm a vykrajujeme kolečka. Skládáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme smetanou. Pečeme na 200 °C 10 - 15 minut. 5) Ze zbylé smetany a cukru vyšleháme šlehačku. 6) Vdolky rozpůlíme a na spodek dáme jahody, na to šlehačku, přiklopíme a poprášíme moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |2. března 2016
super Odpovědět
sonizna |17. září 2014
Jahody můžeme zavařovat, konzervovat a mrazit – vždy ale používáme jen plody bez oděrků a nezhnilé. Odpovědět
zdenka.r |13. září 2014
super Odpovědět
objev |9. září 2014
Jahody můžeme nahradit lesním ovocem - borůvkami, malinami, ostružinami atd. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!