Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodová zemlbába z vánočky

Autor receptu: PetulkaH (124 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 155 g cukr krystal
  • 750 g jahody
  • vánočka na plátky, 200 g
  • 40 g rozinky
  • 2 lžíce cukr vanilkový
  • 500 ml mléko
  • na vaření, 620 ml smetana
  • 8 kusů žloutek

Pracovní postup:

Troubu předehřejeme na 200C.Mléko a smetanu slijte do středně velkého hrnce a na středníám plameni zahřívejte téměř k varu.Sejměte z ohně a dejte stranou.Ve velké míse našlehejte žloutky,100g cukru a vanilkový a pak ke směsi postupně metličkou zašlehávejte svařené mléko se smetanou.vánočky naskládejte vedle sebe do mírně vymazané zapékací mísy a objemu asi 2litry.přelijte je mléčno-vaječnou směsí,navrch nasypte rozinky i přepůlené jahody,posypte zbylým cukrem a pečte 20-25minut

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |12. řijna 2013
ukládám Odpovědět
pavlinf |2. července 2013
dobrota Odpovědět
macik |1. července 2013
zkusím Odpovědět
martinnatr |1. července 2013
uložím Odpovědět
Monivo|22. řijna 2013
Ukradeno z časopisu Albert, včetně fotky. Ze slušnosti by to tady mělo být napsáno. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!