Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodová mísa

Autor receptu: Bábrle Inka (1285 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V misce důkladně promícháme zakysanou smetanu, měkký tvaroh a moučkový + vanilkový cukr. Směs vyšleháme šlehačem do hladké a husté hmoty, kterou dochutíme trochou čerstvé vymačkané limetkové (citronové) šťávy a špetkou najemno ustrouhané limetkové (citronové) kůry. Vychlazenou smetanu na šlehání spolu se ztužovačem promícháme v míse, kterou jsme nechali chvíli chladit v ledničce, tak aby ve smetaně nebyly hrudky a vyšleháme dotuha. Šlehačku po menších částech zlehka promícháme s našlehaným ochuceným tvarohem tak, aby vznikla hladká a nadýchaná hmota. Do velké vychlazené mísy nepravidelně vrstvíme tvaroh, na kousky pokrájené jahody a vafle. Povrch jahodovo-tvarohové mísy můžeme pokapat jahodovým sirupem nebo toppingem. Dozdobíme půlkami jahod.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |20. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Anna1960 |23. května 2013
neodmítla bych Odpovědět
Hrabča |22. května 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!