Staňte se našimi fanoušky na:

Jablečný závin křehký

Autor receptu: janaskubal (16 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ze surovin uhněteme vláčné těsto, které rozdělíme na polovinu. Rozválíme do velikosti obdélníka tak, aby se nám vešel na plech. Pak si připravíme - nadrobno nakrájená či nahrubo nastrouhaná jablka - cca 6 ks - skořici - rozinky - cukr moučku - případně trochu osmažené strouhanky - jen v případě máme-li jablka moc šťavnatá Na rozválenou placku klademe postupně jablka, skořici, cukr, rozinky a pomocí utěrky nebo ručně zavineme. Těsto se netrhá ani neláme a pracuje se s ním velice dobře. Takto připravený závin dáme na plech, pomažeme vajíčkovým bílkem a vidličkou popícháme. Pečeme cca na 180 - 200 stupňů až je zlatavý. Dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

PetulkaH |16. června 2013
sladký to je moje:-)upeču Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!