Staňte se našimi fanoušky na:

Jablečný páj

Autor receptu: Zorushka (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Nejdříve si připravíme hladkou mouku, cukr a vanilkový cukr. Přidáme vejce, vychlazené a nakrájené máslo a navrch nastrouháme kůru z citronu. Vypracujeme těsto a zabalené do folie necháme cca 1 hod. odpočívat v ledničce. Náplň: Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na menší kostičky, pokapeme trochou citronové šťávy, aby nezhnědly. K máslu přidáme cukr a vanikový cukr a mícháme, až se cukry rozpustí. Přidáme jablka a jablečnou šťávu. Mícháme a dusíme 5-7 minut. Potom směs necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 180°C. Vyválíme z odpočatého těsta 2/3 na kulatý plát. Dno formy vyložíme pečícím papírem, vložíme plát těsta a okraje zvýšíme na 4 cm. Těsto několikrát propícháme vidličkou. Potom naplníme jablky Ze zbývajícího těsta vyválíme plát, přiložíme ho na náplň a propícháme vidličkou. Pečeme 40-45 minut. Utřeme polevu, páj necháme trochu vychladnout a potřeme jej ledovou polevou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!