Staňte se našimi fanoušky na:

Itálie na stole

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

SALTIMBOCCA ALLA ROMANA 3/4kg brambor, sůl, pepř, 1/2kg brokolice 4 snítky šalvěje, 8 tenkých telecích řízků, 8 plátků parm. šunky (po 10g), 2 lžíce oleje 1 lžíce másla strouhaný muškát. oříšek, 50ml marsaly, opražené pinie Brokolici rozdělíme na růžičky, ze šalvěje otrháme lístky. Telecí řízky obložíme vždy lístkem šalvěje a plátkem šunky, sepneme párátky. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na podélné špalíčky. V pánvi rozpálíme lžíci oleje a brambory v něm za stálého obracení opečeme dozlatova, podle chuti osolíme a opepříme. Do kastrůlku dáme vařit 100ml vody s máslem, ochutíme solí a muškátovým oříškem, přidáme brokolici a 6 minut ji pod pokličkou podusíme. V pánvi rozpálíme zbylou lžíci oleje a řízečky v něm zprudka z obou stran opečeme, vyndáme, osolíme, opepříme a udržujeme teplé. Do vypečeného tuku přilijeme víno, 100 ml vody, krátce povaříme a pak v něm prohřejeme řízečky. Brambory, brokolici i řízečky rozdělíme na talíře a posypeme piniemi. CROSTITI - 2 druhy 4 rajčata, 150g žampionů, 2 snítky bazalky, lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (185ml), 30ml zeleninového vývaru z kostky, 3 lžíce majolky, lžíce kaparů, 1/2 lžičky citronové šťávy, 2 lístky šalvěje, 1 cibule, 250g ciabatty, stroužek česneku, 3 lžíce másla, bazalka a dílky citronu na ozdobu Rajčata rozčtvrtíme, vybereme zrníčka a dužinu, nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nařežeme na tenké plátky, bazalku nasekáme nahrubo. V pánvi rozehřejeme olej a žampiony na něm opečeme dohněda. Osolíme, opepříme a vmícháme rajčata s bazalkou. Tuňáka necháme okapat a s vývarem ho rozmixujeme. Přidáme majolku a kapary, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Šalvěj na krájíme na jemné proužky a vmícháme je do směsi. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Ciabattu nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, rozehřejeme máslo a česnek v něm podusíme. Přidáme ciabattu a orestujeme jí, na krajíčky rozdělíme rajčatovou směs a pomazánku z tuňáka, ozdobíme bazalkou, cibulí a citronem. BRUSCHETTA S MASCARPONE BRAZZALE 40g prosciutto crudo, 100g mascarpone brazzale, 20g sušených rajčat, 10g kapary, olivový olej, kousek pálivé feferonky, čerstvá bazalka, větvička rozmarýnu a tymiánu, citron, sůl, pepř, italský bílý chléb Sušená rajčata, kapary i kousek feferonky nakrájíme na malé kostičky. Dáme do misky a přidáme mascarpone, trochu citronové šťávy, trochu oleje, osolíme a opepříme, zamícháme a ještě přidáme natrhanou bazalku. Dáme na 2 hodiny odležet do lednice. Chléba nakrájíme na asi 1 cm silné plátky. Do pekáčku dáme na dno olej, větvičky rozmarýnu a tymiánu, chleba namočíme z obou stran a dáme péct na rozpálenou pánev. Bylinky pak odstraníme a nakonec na opečený chleba natřeme pomazánku, poklademe zlehka osolenou a olejem zakápnutou rukolou, nakonec dáme prosciutto crudo. BRUCHETTA CON CARPACIO DI BRESAOLA 100g carpaccio di Bresaola, 100g riccoty, opečený chléb, fíkový džem, tymián, pepř, citronová šťáva, extra panenský olivový olej Riccotu smícháme s tymiánem, pepřem a trochou oleje, tento krém natřeme na opečený chléb, ozdobíme plátkem carpaccia pokapaným citronovou šťávou a lžičkou fíkového džemu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!