Staňte se našimi fanoušky na:

Husokachna na jablkách s brusinkovým zelím

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Husokachnu zevnitř i zevně osolíme, okmínujeme a dáme do pekáče. 2 jablka nakrájíme na čtvrtiny a naplníme jimi vnitřek husokachny. Podlijeme vodou a pečeme asi hodinu na 140°. Když je maso skoro měkké, zvýšíme teplotu na 180° a upečeme dozlatova. Pak ji vyjmeme z pekáče, výpek trochu vydusíme a zaprášíme moukou. Ze zelí odstraníme košťál a nakrájíme ho na jemné nudličky. Cukr zahřejeme a uděláme z něj tmavší karamel, který zalijeme červeným vínem, přidáme zelí, kmín a sůl a dusíme doměkka. Hotové zelí dochutíme solí, cukrem a octem, nakonec do něj vmícháme brusinkový kompot. Zbylá jablka podélně rozpůlíme, odstraníme jádřinec a na rozehřátém másle je opečeme z obou stran dozlatova. Podlijeme trochou vína, přidáme med a krátce podusíme. Husokachnu naporcujeme a servírujeme : na talíř dáme kopeček zelí, na který položíme porci masa a přidáme dušené jablko se lžičkou brusinkového kompotu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |20. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!