Staňte se našimi fanoušky na:

Husa na medu

Autor receptu: Bábrle Inka (1291 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Očištěnou husu osolíme a potřeme medem. Oloupanou cibuli nakrájenou nahrubo rozložíme na dno pekáče, přidáme rozinky, podlijeme několika lžícemi vody a vložíme husu. Pekáč zakryjeme poklicí a pečeme v předehřáté troubě na 180° zhruba 30 minut. Pak husu otočíme a dále pečeme pod pokličkou dalších asi 30 minut. Pak snížíme teplotu na 150° a dopékáme ještě 20 minut. Pokud je husa stále tuhá, trochu ji podlijeme a sále pečeme. Když je maso už měkké, husu odkryjeme, přelijeme výpekem a dopečeme do křupava.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |2. řijna 2014
1+++ Odpovědět
piskotka |1. řijna 2013
dobré Odpovědět
milmach |30. září 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!