Staňte se našimi fanoušky na:

Husa na 5 způsobů

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. recept: Kůži z krku odřízneme co nejhlouběji, naplníme osoleným a okmínovaným mletým vepřovým, zašijeme a upečeme. Podáváme s bramborem a zeleninou. 2. recept: Kůži ponecháme pouze na stehýnkách, ostatní stáhneme. Netučnou kůži z hřbetu necháme vcelku. Ostatní kůži a sádlo nakrájíme na čtverečky asi 3x3 cm, vyškvaříme (nenecháme úplně ztvrdnout) A scedíme. Podáváme s chlebem. 3. recept: Přikoupená drůbeží játra a játra z husy podusíme na troše husího sádla s vloženou cibulí, nesolíme. Po vychladnutí mažeme na chleba. 4. recept: Droby z husy a oddělená křídla uvaříme v osolené vodě s polévkovým kořením. Později přidáme zeleninu. Přecedíme, maso obereme a nakrájíme. Ve vývaru uvaříme rýži nebo tarhoňu (těstovinová rýže), přidáme vařenou zeleninu a maso z polévky. Podáváme s kyselou okurkou. 5. recept: Husu rozpůlíme, oddělíme stehna a kůži z hřbetu našijeme na prsa. Osolíme a okmínujeme. Pečeme do měkka asi 1 1/2 h nejdříve přikryté kůží dolů, asi po hodině obrátíme. Před dopečením odkryjeme. Podáváme s knedlíkem a zelím.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |18. září 2014
může být Odpovědět
Uzzi1 |26. dubna 2013
ňam, husička :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!