Staňte se našimi fanoušky na:

Hruškový koláč - Linzertorte

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mouky s kypřícím práškem a cukrem přidáme kousky tuku, vejce a citronovou kůru. Zaděláme hladké těsto a necháme v chladu 30 minut odpočinout. Tvaroh smícháme s vejcem, cukrem a lžící citronové šťávy. Oloupané hrušky bez jádřince nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Odleželé těsto rozdělíme na poloviny, jednu část rozválíme na plát 25x30cm a položíme na dno pekáčku, rozetřeme na něj tvarohovou náplň a poklademe plátky hrušek. Ze zbytku těsta uděláme tenké válečky a položíme je na koláč "do mřížky". Pečeme asi 40 minut na 180°C. Upečené necháme v pekáčku vychladnout a pak nakrájíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!