Staňte se našimi fanoušky na:

Hradecký segedín

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso nakrájíme na stejně velké kousky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme olej a cibuli na něm orestujeme dorůžova, přidáme maso a za stálého míchání ho 5 minut opékáme. Pak ho poprášíme mletou paprikou, zasmahneme a podlijeme horkou vodou nebo vývarem, osolíme, posypeme kmínem a pod pokličkou dusíme asi 60 minut, dle potřeby přiléváme tekutinu. Kysané zelí překrájíme na menší kousky a když je maso téměř měkké, přidáme ho do kastrolu a vše dodusíme doměkka. Mouku důkladně (aby se netvořily hrudky), rozmícháme ve smetaně a guláš zahustíme. Vše 15 minut povaříme, podle chuti osolíme a opepříme. Příloha: houskové knedlíky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Bábrle Inka |4. ledna 2014
Zlaťáčku, to přeci vůbec nevadí, změna je život .... a jak píšete, každý má jinou chuť, a někdo musí vařit i trochu dietně. Odpovědět
Bábrle Inka |28. června 2013
Nic se neděje, vše odpuštěno :-))))))) Odpovědět
Bagorz |27. června 2013
Inko,vaše argumenty mě přesvědčili.Uznávám a omlouvám se. Odpovědět
Bagorz |25. června 2013
Jak by se Vám líbilo,kdyby v Thajsku podávali Vepřo knedlo po thajsku,nebo svíčková a la thajsko s carry a místo přílohy rýže??? Odpovědět
Mendy |25. června 2013
Myslím,že ma Bagorz pravdu.Originál je originál.Nebudme papežtejší,než Papež! Odpovědět
Bagorz |25. června 2013
Inko a AI-Met.Vy jste przniči zahraničních národních kuchyň!!! Za chvíli budete vařit českou Thajskou,české Mexiko a jiné zvěrstvá!Nemáte úctu k danému receptu a myslíte si,že VY to uvaříte lépe,i když ten dany racept je ověřený stoletím!Tak si dejte do Segedínu třeba Kari.To bude suuuper!!! Odpovědět
Rena.KI |25. června 2013
Proč jsou námitky proti Hradeckému segedínu? Od maďarského receptu se značně liší a ani není označen jako "maďarská kuchyně" nýbrž jako "česká kuchyně". Proč by segedín nemohl mít českou verzi??? Odpovědět
Rentiér1946 |25. června 2013
Áááááá - Bagorz se zase ozval s nějakým oduševnělým kometářem. Asi ještě nepochopil, že nezáleží na názvu, ale na chuti a já si tento Hradecký segedín ukládám a určitě ochutnám. Odpovědět
Bábrle Inka |24. června 2013
Milý Bagorzi těch segedínů je tu hafo ať už podle babičky nebo jiný. Tak jsem to prostě nazvala Hradecký segedín. Zastřelte mě! P.S. Nic ve zlém, je mi úplně jedno co Vy máte nebo nemáte rád ať už to jsou zhovadilosti nebo ne. Odpovědět
Bagorz |24. června 2013
PS:kouknete se na opravdový,Maďarský segedín u mě.Nemám rád českou čínu,pizzu a jiné zhovadilosti. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!