Staňte se našimi fanoušky na:

Hradecké šlehačkové dortíčky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Recept je na 8 kousků Bílky s 60 ml vlažné vody vyšleháme a postupně přimícháme moučkový cukr. Mouku smícháme s kokosem a nastrouhanou čokoládou. Máslo rozpustíme a společně s čokoládovo-kokosovou moukou lehce vmícháme do vyšlehaného sněhu z bílků. Na plech položíme pečící papír a předkreslíme na něj kruhy o průměru asi 8 cm a potřeme je tenkou vrstvou těsta. Plech dáme do předem vyhřáté touby a pečeme asi 10 minut při 180°. Upečené placičky sejmeme opatrně z pečícího papíru a necháme úplně vychladnout. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem dotuha. Jahody (nebo jiné ovoce dle chuti) nakrájíme na kousky, na polovinu vychladlých placiček nastříkáme šlehačku, přidáme jahody a dortíky přiklopíme druhou částí. Na povrchu každý dortík ještě dozdobíme šlehačkou a ovocem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |20. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Pavluška |1. března 2013
Vypadá to skvěle určitě i chutná ! Odpovědět
slavuska |1. března 2013
děláte mi chutě :) Odpovědět
Bábrle Inka |1. března 2013
Použitý obrázek je z časopisu, ve kterém mi před časem recept i s fotem uveřejnili. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!