Staňte se našimi fanoušky na:

Hrachovka s krutony

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Propraný a nečistot zbavený hrášek namočíme do studené vody a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den jej vlijeme i s vodou do hrnce a pomalu vaříme, až je měkký. Jednu třetinu hrášku vyjmeme a ponecháme stranou v celku, zbývající část rozmixujeme tyčovým mixérem na jemnou kaši. Podle potřeby zředíme kaši hovězím vývarem a přidáme zbylý nerozmixovaný hrášek. Polévku dochutíme solí, pepřem a najemno nastrouhaným muškátovým oříškem. Přidáme bobkové listy a opatrně převaříme. Z bílého pečiva nakrájíme asi centrimetrové kostky, pokapeme je olejem a opečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 150°C. Polévku rozdělíme do misek a na každou porci nasypeme opečené krutonky. Před podáváním polévu pokapeme smetanou a posypeme sekanou petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!