Staňte se našimi fanoušky na:

Hrachová polévka

Autor receptu: jawesy (33 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hrášek podle druhu (podívejte se na obal) necháme namočený přes noc. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Párky nakrájíme na kolečka. Hrášek scedíme, propláchneme a necháme okapat. V hrnci rozehřejeme olej a pomalu na něm zpěníme cibuli. Přidáme česnek a párky a smažíme dozlatova. Přisypeme hrášek a zalijeme horkou vodou. Do polévky vložíme zeleninový bujon a podle chuti pepř. Polévku povaříme asi 10 minut. Pak asi polovinu (až 2/3) hrášku z polévky vyjmeme a rozmixujeme dohladka. Pak hrášek vrátíme zpátky do polévky, ochutíme majoránkou a krátce povaříme. Podle chuti polévku osolíme a zahustíme hotovou jíškou. Hrachovou polévku lze podávat s rohlíkem osmaženým na kostičky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Zorushka |10. května 2013
to můžu :-) Odpovědět
tepito |7. května 2013
máme rádi Odpovědět
kote19 |27. února 2013
skusím :) Odpovědět
Iness |22. února 2013
Dělávám podobnou....bez česneku a párku, jen přidám kořenovou zeleninu a trošičku sušených hub. je to netradiční delikatesa. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!