Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do tlakového hrnce dáme studenou vodou omyté hovězí žebro. Přidáme nové koření, celý pepř, sůl (1 lžička), snítky zelených natí a vše zalijeme studenou vodou. Hrnec uzavřeme a vaříme 60 - 75 minut. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky. Játra pomeleme na masovém mlýnku spolu s česnekem. Přidáme sůl (1 lžička), vejce, petrželku, majoránku a pepř. Promícháme a zahustíme strouhankou. Směs na knedlíčky necháme 10 minut stát a poté tvarujeme menší knedlíčky. Vývar z tlakového hrnce přelijeme do jiného hrnce, uvedeme do varu a dáme vařit trochu zeleniny dle chuti. Až je zelenina téměř měkká, tak přidáme knedlíčky a bujón, nebo sůl. Vaříme podle velikosti 5 - 8 minut. Na závěr přidáme sušenou, nebo čerstvou petrželku a obrané maso.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Georgina |18. června 2013
miluju Odpovědět
daramacho |17. června 2013
chutná Odpovědět
milmach |17. června 2013
dobré Odpovědět
Lenny |15. června 2013
nejoblíbenější polévka Odpovědět
-1 |15. června 2013
výborná klasika Odpovědět
DAMI |14. června 2013
dobrota Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!