Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí po cikánsku

Autor receptu: Barakuda (208 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso vcelku opepříme a zprudka orestujeme na oleji. Přemístíme ho do tlakového hrnce. Ve výpeku osmažíme na půlkolečka nakrájenou cibuli a přidáme ji k masu. Osolíme, přidáme chilli, oregano, tymián a rozdrobený hovězí bujon. Zalijeme vodou a 1 hodinu vaříme na mírném plameni. Uvařené maso vyndáme, nakrájíme na plátky a i s vývarem dáme do pekáče. Přidáme papriku (čerstvou nebo i sterilovanou) a okurky nakrájené na malé kostičky, bobkové listy a rajčatový protlak. Hovězí po cikánsku dáme na 30 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. Nakonec omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v troše odlité omáčky. Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jirinaja |17. ledna 2014
jdu na to :-) Odpovědět
Persefona |27. dubna 2013
vypadá to dobře Odpovědět
Rentiér1946 |24. dubna 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!