Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí maso dušené v tlakovém hrnci

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(6 hlasů)
Ohodnotit recept
21× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso nakrájíme na plátky asi 5 mm silné, mírně osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na rozpáleném oleji z obou dvou stran opečeme. Maso dáme do tlakového hrnce i s výpekem, zalijeme vodou asi 500 - 600 ml, přidáme rozdrobený bujón, koření, česnek nakrájený na plátky, hrnec uzavřeme a dusíme od bodu varu 30 minut - podle toho jaké máme maso. Měkké maso vytáhneme a pokud chceme mít více šťávy přidáme vodu, zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody, krátce povaříme a podle chuti dosolíme a dokořeníme. Pokud zaléváme maso vývarem, nedáváme bujón. Příloha: rýže, brambor, zelenina.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

miri3 |10. března 2013
ukládám na vyzkoušení Odpovědět
Bagorz |25. února 2013
Já taky nemám nic proti bujónu,když se nepřidáva do všeho a vždy.Záleží dle masa i pokrmu Odpovědět
evahu |30. ledna 2013
Pájo, to je velké umění,,,myslím, že i Ty tam kolikrát ten bujón hodíš. Odpovědět
jola |21. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
sojka30 |18. ledna 2013
tak to určitě udělám Odpovědět
betka |17. ledna 2013
jednoduché a vypadá to dobře Odpovědět
Pája30|30. ledna 2013
nevím proč bujon,to není umění takchle vařit Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!