Staňte se našimi fanoušky na:

Houskové knedlíky

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. Nejlépe jeden den staré housky nakrájejte hodně ostrým nožem na pravidelné kostičky. 2. Ve velké míse smíchejte hrubou mouku se solí, nakrájenou houskou, mlékem, vejci a žloutkem. 3. Plátno namočte, vyždímejte a pomažte vychlazeným máslem. Mokrou rukou vytvarujte a uhlaďte z těsta šišku, položte ji na plátno, zamotejte a z obou stran uvažte provázkem jako jitrnici. Dejte ji do vařící vody v širokém kastrolu. 4. Knedlík vařte po jedné straně dvacet minut, otočte ho a vařte stejně dlouho. Vyndejte ho z kastrolu a z plátna, a pokud ho hned servírujete, nakrájejte ho tenkou bílou nití. Pokud knedlík plánujete jíst až druhý den, nekrájejte ho, ale po uvaření párkrát propíchněte vidličkou, aby z něj vyšla pára. TIP - Když děláte knedlík k omáčce, přidejte do těsta špetku prášku do pečiva, aby byl měkčí a víc sál. Ke špenátu nebo k zelí se zase více hodí knedlík tužší, na který stačí samotné housky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piskotka |1. září 2013
mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!