Staňte se našimi fanoušky na:

Houby s vejci nahniličko

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Čerstvé houby nejprve pečlivě očistíme, opatrně otřeme vlhkou utěrkou a poté rozkrájíme na stejně velké kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, na němž pak opékáme cibuli s houbami po dobu asi 10 minut. Pro jistotu pokapeme směs trochou citronové šťávy, díky níž houby neztmavnou. Poté přilijeme ke směsi smetanu a za občasného míchání vše svaříme na hustou omáčku. Mezitím uvaříme v osolené vodě čtyři vejce (podle velikosti za 7 - 8 minut) nahniličko. Pažitku opereme pod tekoucí vodou, otřepeme a pokrájíme nadrobno. Hotové houby mezitím podle chuti osolíme a opepříme. Jednotlivé porce rozdělíme na předehřáté talíře. Vejce vařená nahniličko slijeme, krátce ochladíme pod studenou tekoucí vodou, opatrně oloupeme, podélně rozpůlíme a klademe na houby. Podáváme sypané pažitkou. Vhodnou přílohou může být rýže nebo vařené či pečené brambory a listový salát. na lehkou večeři můžeme houby podávat s čerstvým bílým nebo selským pečivem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Michele |28. prosince 2014
uloženo! :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!