Staňte se našimi fanoušky na:

Houby na pórku

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 100 g oleje (rostlinného)
  • 200 g houby - růžovky
  • 3 pórky (menší)
  • 5 vajec

Pracovní postup:

Pórek nakrájejte na tenká kolečka, ve velké pánvi ho prudce osmahněte na rozpáleném tuku, přidejte oloupané na kousky nakrájené růžovky a společně vše poduste doměkka. Pak směs okořeňte, osolte, zamíchejte, opět urovnejte a rozdělte na pět dílů. Na každém z nich usmažte volské oko, odstavte z ohně a posypejte strouhaným křenem. Podávejte se slaným pečivem, topinkou nebo jako přílohu k masu. Můžete obložit zeleninou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alpenrose |21. května 2014
Neměla jsem růžovku, tak jsem použila sušené houby co mám ve špajzce. Podle mě to nebylo na závadu a moc nám chutnalo. :-)) Odpovědět
Barakuda |20. května 2014
Vypadá to dobře, ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!