Staňte se našimi fanoušky na:

Houbový prstenec

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • 100 g hřibů (sušené)
  • 150 g měkkého salámu nebo šunky
  • 500 g listového těsta
  • 100 g tvrdého sýra (tučný)
  • 50 g kapií
  • 1 lžíce petrželky (nasekaná)
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce mléka
  • 3 lžíce sezamových semínek
  • 3 vejce

Pracovní postup:

Sušené houby namočte ve vlažném mléce, nasekejte je nadrobno a poduste na másle. Když jsou měkké, osolte je a přidejte petrželku smíchanou s rozšlehanými vejci, ještě asi 3 minuty míchejte. Když vejce ztuhnou je náplň hotová. Mezitím si do misky připravte nasekanou uzeninu s nastrouhaným sýrem. Do středu dortové formy dejte nějakou válcovitou nádobku (např. hrnek bez ucha), formu vytřete máslem a vysypte polovinou sezamových semínek. Z listového těsta vyválejte plát asi 2-3 mm silný a nařežte ho na pásky a trojúhelníky. Těmi postupně vyložte formu tak, aby ji těsto přesahovalo. Na těsto rozdělte uzeninu a nakrájené oloupané kapie, navrch navrstvěte houbovou směs. Náplň přeložte těstem, povrch potřete mlékem a posypte zbytkem sezamových semínek. Pečte asi 25-30 minut na 180°C. Krájejte až prstenec trochu vychladne, nejdříve po 10 minutách, jíme teplý.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!