Staňte se našimi fanoušky na:

Houbovo- cuketové matjesy.

Autor receptu: jaroslav.hulka (85 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Veganské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cuketu oloupeme a vydlabeme. Nakrájíme na tenké plátky. Dáme do nádoby s víčkem a prosypeme solí. Necháme v lednici aspoň 3 dny. Musíme tam přidat i veškeré koření. Houby očistíme a nakrájíme asi na 3mm proužky, které povaříme asi 15 minut. Pak propláchneme vodou a dáme také do sklenice se solí a zavíčkujeme. 3 dny necháme v lednici. Po 3 dnech vyndáme cuketu tak i houby a propláchneme obojí. Necháme okapat. Koření tam necháme a vše promícháme v míse , přidáme pokrájenou cibuli na proužky. Nakrájíme si papriku na proužky a promícháme .Přidáme čerstvou sůl a olej , opět promícháme a necháme v chladu aspoň další 3 dny rozležet. Konzumuji s chlebem či pečivem. Mám rád pikantnější věci tak si tam přidávám chilli.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Yvajs |12. září 2014
uloženo Odpovědět
joko |9. ledna 2014
ukladam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!