Nejdříve si uděláme přepuštěné máslo. V pánvi nebo nižším hrnci se silným dnem necháme rozpouštět máslo při velmi nízké teplotě, aby se z něj postupně odpařila voda. Průběžně jej mícháme a sbíráme pěnu. Máslo se přepouští asi 30 minut a mělo by být zlaté a čiré.
Hotové přepuštěné máslo ještě přecedíme přes jemné sítko vyložené plátýnkem nebo papírovým filtrem.
Nyní si připravíme houby. Očištěné rozkrájíme na asi centimetrové kousky, které opékáme na pánvi na části přepuštěného másla tak dlouho, až budou křupavé.
Hotové vmícháme do zbytku másla, přidáme nasekanou petrželku, promícháme a necháme vychladnout a ztuhnout. Podáváme s čerstvým chlebem.
Něco navíc:
Tipy :
- můžeme houby udělat i se sádlem
- přepuštěné máslo samotné vydrží až půl roku
- sesbíranou pěnu a kousky po přefiltrování nevyhodíme, můžeme je použít třeba k omaštění pokrmů
Arabelko, myslíš, že by se chlap nechal nalákat na škvarky?...:-))) Hmmm, ale Ty máš také samé skvělé dobroty... no já být chlap, tak takovou šikovnou kuchařku jako Ty, nosím na rukách....:-))))
Odpovědět
Arabela |15. června 2013
Vypadá to božsky. Jsi úžasná kuchařka, škoda, že nejsem chlap, ´vzal bych si Tě, Jistě to je mňamka. Uložím a co nejdříve vyzkouším. Marci, díky. :-)
Odpovědět