Staňte se našimi fanoušky na:

Houbové rizoto speciál

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Ingredience

  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • bílé víno
  • 1 cibule
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 800 ml zeleninového vývaru (může být i z kostky)
  • 1/2 hlávkového salátu
  • 1 stroužek česneku
  • 2 dkg sušených hub
  • 20 dkg nakládaných hřibů
  • 15 dkg žampionů
  • 25 dkg rýže
  • 5 dkg nastrouhaného tvrdého sýra
  • 30 dkg rajčat

Pracovní postup:

Sušené houby nechte odmáčet asi 30 minut v 200 ml vody. Pak je nechte okapat, tekutinu zachyťte. Cibuli a česnek najemno nasekejte. V kastrolu rozpálte 1 lžící oleje, a česnek s cibulí nechte zesklovatět. Vložte rýži a krátce poduste. Pak podlijte vínem a polovinou vývaru, přiveďte k varu. Přikryjte a vařte při nízké teplotě asi 25 minut. Tekutinu ze sušených hub smíchejte se zbylým vývarem a rýži během dušení podle potřeby podlévejte. Žampiony i nakládané houby rozkrájíte. Rajčata rozpůlte, listy hlávkového salátu natrháte na menší kousky. Na pánvi rozpálíte zbylou lžíci oleje a žampiony opečete. Přidáte nakládané houby, rajčata a krátce vše poduste. Houbovou směs a salát smíchejte s rýží. Osolte a opepřete, na talíři posypte houbové rizoto strouhaným sýrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!