Staňte se našimi fanoušky na:

Houbové lečo - výborné domácí

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl (podle potřeby)
  • kmín (podle chuti)
  • pepř (podle potřeby)
  • špetka provensálského koření
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 300 g špekáčků (3 kusy vázané)
  • 300 g hub (směs tužších hub sterilovaných)
  • 3-4 lžíce sádla
  • 3 vejce
  • 2 cibule
  • 6 paprik
  • 8 rajčat

Pracovní postup:

Rozehřejte sádlo a nechte zesklovatět nasekanou cibuli, přidejte nakrájené papriky bez jádřince, pokrájená rajčata a duste do poloměkka. Na sádle poduste scezené houby doměkka a přidejte je k zelenině, přidejte i nakrájené špekáčky (nebo směs uzenin podle chuti). Nakonec lečo osolte, okořeňte a přidejte rozšlehaná vejce. Za stálého míchání je nechte srazit, jezte s chlebem nebo pečivem, případně brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!