Staňte se našimi fanoušky na:

Houbové kuřátko

Autor receptu: asona (237 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Pečivo nakrájíme na kostičky a zalijeme horkým mlékem. 2) Jednu čtvrtinu hub nakrájíme nahrubo, zbytek na jemno. 3) Slaninu nakrájíme na kostičky. 4) Cibuli a česnek nakrájíme na jemno. 5) Z citronu nastrouháme kůru. 6) Petrželku nasekáme nadrobno. 7) V pánvi opékáme na oleji slaninu, česnek a jednu cibuli. Po chvíli přidáme i houby nakrájené nahrubo. 8) Vejce, polovinu nasekané petrželky a citronovou kůru smícháme a přidáme k pečivu. Nakonec vmícháme i slaninovou směs. 9) Touto nádivkou naplníme kuře, které jsme osolili a opepřili (i zevnitř). Svážeme nohy a pečeme 1,5 hod - podléváme. 10) Dvacet minut před koncem přidáme ke kuřeti na měsíčky nakrájenou dýni. 11) Osm minut před koncem pečení kuřete přidáme zbytek žampionů. 12) Druhou cibuli zpěníme na oleji, přidáme víno a zredukujeme do poloviny objemu. Přidáme vývar, zakysanou smetanu a škrob rozmíchaný v trošce vody. Povaříme do námi zvolené hustoty.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!