Staňte se našimi fanoušky na:

Houbičková polévka

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 80 g hlívy ústřičné
  • 100 g mraženého chřestu
  • 200 g kuřecích jater
  • 60 g mražené kukuřice
  • 60 g mraženého květáku
  • 80 g žampionů
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžíce polévkového koření
  • 1 lžíce petrželky (kudrnka nasekaná najemno)
  • 1 lžíce vegety
  • 250 ml smetany
  • 400 ml vývaru (masový i z kostky)

Pracovní postup:

Očištěné žampiony a hlívu nakrájejte na menší kousky a lehce orestujte na másle. Pak zaprašte moukou a znovu krátce osmahněte, zalijte vývarem a osolte, nechte na mírném ohni provařit. Ke změklým houbám přidejte chřest, květák, kukuřici (můžete přidat i jinou zeleninu) a dochuťte vegetou, polévkovým kořením a pepřem, povařte cca 10 minut, přidejte smetanu a ještě krátce povařte. Očištěná a opláchnutá kuřecí játra nakrájejte, opečte na oleji a přidejte do polévky, hotovou posypte petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rena.KI |9. května 2014
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!