Staňte se našimi fanoušky na:

Hlíva ústřičná s těstovinami

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • mletý pepř
  • 1/2 lžičky kmínu (mletého)
  • 75 g celeru (řapíkatého)
  • 300 g hlívy ústřičné
  • 100 g pórku
  • 50 g špeku
  • 250 g těstovin
  • 1 mrkev (nakrájená na kolečka)
  • 1 lžíce oleje (olivového)
  • 2 lžíce smetany (stačí 12%)

Pracovní postup:

Dejte vyškvařit špek na větší pánev, když částečně pustí tuk, přisypejte nahrubo nakrájenou hlívu a smažte. Ostatní zeleninu, nakrájenou na hrubší kousky, krátce osmažte (na menší pánvi k tomu stačí lžíce oleje). Zeleninu přesypejte na pánev k hlívě, přidejte koření, sůl a mírně podlijte. Duste do změknutí hlívy, pak omáčku zjemněte smetanou a dochuťte kořením podle vlastní chuti. Příloha: těstoviny

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!