Staňte se našimi fanoušky na:

Hlávkový salát se slaninou

Autor receptu: Olina.olga (333 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Listy hlávkového salátu řádně omyjte a osušte. Poté je rozložte na talířky nebo misky a přelijte zálivkou připravenou ze tří lžic vody, cukru, octa a soli podle vaší chuti. Zálivka by měla být spíš kyselejší. Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a na malé lžíci másla vyškvařte, nechte mírně zchladnout a teplé přelijte na salát a ihned podávejte. Dejte pozor, aby slanina nebyla příliš horká, jinak listy salátu povadnou. Neměla by ale na salátu ani vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |15. ledna 2013
moc dobrý, děláváme Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!