Staňte se našimi fanoušky na:

Hejk

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

CHUNANSKÝ HEJK - 750g hejka, 1-2 bílky, olej na smažení Omáčka: nať ze dvou cibulek nebo pórku, 4 stroužky česneku, 1 lžička vegety, špetka pálivé papriky, 5-6 lžic sójové omáčky, asi sběračka vody Z roz mražených ryb vymačkejte vodu, ostříhejte ploutve a rozkrájejte je napříč na menší kousky, na půlky a na čtvrtky. Porce omočte v bílků a smažte je v kastrolu nebo pekáči v horkém oleji.Porce by měly být v oleji zpola ponořené. Smažte zvolna na mírném ohni asi 20 minut. Omáčka - V pánvi rozehřejte asi 3 lžíce oleje, přidejte nať nakrájenou na kolečka, všechno koření a sběračku vody. Omáčku krátce povařte a ke konci varu přidejte česnek nakrájený na tenké plátky. Do hotové omáčky dejte osmaženou a okapanou rybu, obsah pánve protřepte a podávejte. DUŠENÝ HEJK 750g hejka, 3 pórky nebo cibulky s natí, 1-2 bílky, 1 a 1/2 lžičky zázvoru, 1 lžička cukru, 3-4 lžíce sójové omáčky, 1-2 lžíce octa, 1/2l vody, olej na smažení Zpočátku je postup přípravy stejný jako u Chunanského hejka. Po osmažení porcí ale nastává podstatná změna - rybu ponechte v kastrolu a olej vylijte, přidejte pórek nakrájený na špalíky, koření, cukr, ocet a vodu, kastrol přikryjte pokličkou a rybu duste asi 15 minut. Za tu dobu se voda skoro vydusí a v pánvi zůstane přiměřené množství šťávy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!