Staňte se našimi fanoušky na:

Hanácká roštěná

Autor receptu: BarusatkoG (253 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z hovězí roštěné nakrájíme asi desetidekové plátky, jejich okraje nařízneme, slabě naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a omoučíme. V polovině sádla pak roštěnky po obou stranách rychle opečeme. Na další polovině sádla usmažíme do růžova na kolečka krájenou cibuli. Usmaženou cibuli z tuku vyjmeme nebo procedíme a ve zbylém tuku opečeme vějířky slaniny a na kolečka krájenou klobásu. Na připravené vyhřáté talíře klademe nejdříve opékané brambory a na ně roštěnku sypanou strouhaným křenem. Po okrajích roštěnku ozdobíme opečenou klobásou a smaženou cibulí. Na střed roštěnky položíme vějířek opečené slaniny a podlijeme vlastní šťávou. - Recept je cca na 5 porcí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!